آخرین اخبار

مداحان آب قند نخورند/ استفاده از دمنوش‌ها مانع از خشک شدن گلوی مداحان می‌شود


به گزارش خبرنگار بسیج مداحان، علی اکبر حق ویسی، کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگو با خبرنگار سینا درباره تغذیه مداحان در ماه محرم گفت: مداحان از خوردن غذای چرب و سرخ کرده پرهیز کنند به ویژه زمانی که به دنبال انجام مداحی هستند؛ خوردن این نوع غذا زمینه افزایش وزن، چاقی یا بروز سرطان را فراهم می‌کند.

 

استفاده از دمنوش‌ها مانع از خشک شدن گلوی مداحان می‌شود

وی ادامه داد: تمامی افراد به ویژه مداحان باید مایعات کافی را مصرف کنند در حالی که به اندازه کافی مصرف نمی‌شود و در این باره نوشیدن آب، آب جوش، چای بسیار کم رنگ و دمنوشها بسیار موثر است و مانع از خشک شدن گلو می‌شود البته افراد به سراغ مصرف مایعات صنعتی نروند.

 

این متخصص تغذیه مداحان از آب گرم و ولرم در زمان انجام مداحی استفاده کنند، بیان کرد: عموم مردم به ویژه مداحان نباید میان غذا آب مصرف کند و مصرف آب باید صبح تا ظهر و از ظهر تا شب باشد که نه در ایام محرم بلکه غیر از این ایام نیز باید مصرف مایعات به اندازه کافی انجام شود.

 

عدم استفاده از میوه و سبزی بر سلول‌های حنجره تاثیر منفی دارد

حق ویسی، با اشاره به اینکه مصرف میوه و سبزی تاثیر بسیار مفیدی بر حنجره دارد، خاطرنشان کرد: به دلیل عدم استفاده کافی از میوه و سبزی کمبود انواع ویتامین در بدن افراد وجود دارد که باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌شود و از سوی دیگر نخوردن میوه و سبزی بر سلول‌های حنجره تاثیر منفی دارد.

 

وی ادامه داد: روزانه برای هر فردی به شکل متوسط سه الی پنج واحد سبزی لازم است و هر واحد حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم سبزی محسوب می‌شود.

 

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بر این موضوع تاکید کرد که یک لیوان سبزی برگی خام شامل کاه، کلم و سبزی خوردن یک واحد محسوب می‌شود اما درباره سبزی پخته نصف لیوان یک واحد در نظر گرفته می‌شود.

 

وی درباره انواع سبزی‌ها گفت: سبزی‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند که شامل سبزی برگ دار مانند کاهو، کلم، برگ تربچه و اسفناج، یا سبزی میوه‌ای مانند خیار و گوجه و یا سبزی نشاسته‌ای مانند هویج و کدو هستند اما مخلوط این سبزی‌ها به شدت بر سلامت سلول تاثیر دارد و توصیه می‌شود، کسانی که می‌خواهند سینه نرم داشته باشند، کدو حلوایی می‌تواند موثر باشد با این وجود این سبزیجات نباید سرخ کرده مصرف شوند.

 

درمان سرماخوردگی و مشکلات حنجره با خوردن سیب پخته

حق ویسی، به مصرف روزانه دو تا چهار واحد میوه پرداخت و گفت: هر واحد، یک میوه متوسط مانند سیب است که گفته شده کسانی که دچار سرماخوردگی و مشکلات حنجره می‌شوند سیب را بر روی گاز حرارت دهند سپس آن را بخورند.

 

مداحان  آب قند نخورند

وی در ادامه افزود: عسل می‌تواند بر حنجره تاثیر خوبی داشته باشد مشروط بر اینکه رقیق باشد، گفت: اگر عسل طبیعی مصرف شود اثر مثبت دارد و می‌توان چند قطره کم آبلیمو نیز به آن اضافه کرد، همچنین مداحان باید از مصرف آب قند پرهیز کنند.

 

کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر اینکه مردم به ویژه مداحان سراغ غذاهای سرخ کرده و بودار نروند به این دلیل که بر روی سلامت سلول تاثیر منفی دارد، ابراز کرد: کسانی که از حنجره خود زیاد کار می‌کشند باید حنجره آنان محیط مرطوبی داشته باشد به این دلیل که محیط خشک تاثیر منفی بر حنجره دارد البته در این باره فراد می‌توانند از بخور نیز استفاده کنند.

 

مصرف انجیر خشک خیسانده شده در آب ولرم، برای حفظ رطوبت حنجره

این متخصص تغدیه خاطرنشان کرد: انجیر خشک که در آب ولرم خیسانده شده باشد، تخم مرغ آب پز، ریشه شیرین بیان و همچنین مقداری عناب نیز در طب سنتی برای رطوبت حنجره مطرح شده است.

انتهای پیام/

Untitled 1

http://shababpress.ir/Cyberspace/wp-content/uploads/2016/09/telegram-13.jpg



منبع: سازمان بسیج مداحان